puszka.pl - pysznie!

Pieczone warzywa z kuskusem i hummusem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

warzywa do wyboru - tradycyjne:
- ziemniaki
- buraki
- marchew
- por
- pasternak/ pietruszka
- seler
lub śródziemnomorskie:
- pomidory
- papryki
- cukinia
- bakłażan

oliwa nadająca się do pieczenia
kuskus
sól
hummus

Przygotowanie:

Umyj, obierz i pokrój warzywa w plastry. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż warzywa w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 25-30 minut.

W międzyczasie przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ułóż warzywa na kuskusie i podawaj z humusem.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: Sep 11, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: