Margarynę stopić i ostudzić. W misce wymieszać wszystkie suche składniki oprócz czekolady. Margarynę wlać do miski i dokładnie wymieszać z suchymi składnikami. Dodać startą na tarce czekoladę i zagnieść całość w grudkowatą kruszonkę - przełożyć do woreczka i chłodzić w lodówce około 2 godziny.
Formować kuleczki wielkości piłeczki pingpongowej, następnie spłaszczyć je na kształt ciasteczek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170°C - około 10 minut od dołu i 15 minut od góry.
Wskazówki i uwagi:
Ciasto nie jest elastyczne - udało mi się uformować kulki ugniatając porcje ciasta w dłoniach. Ciastka bezpiecznie można zdjąć z blachy dopiero kiedy ostygną.
Nadesłał(a) Stasia,
dnia: 2011-07-24 22:58:09.754
Źródło/autor przepisu: Radosna twórczość własna - więcej na http://bezlaktozy.blox.pl