Któż powiedział, że koktajle mogą być tylko owocowe? Przecież warzywa są równie kolorowe, smaczne i zdrowe! Ja polecam wszystkim pyszny koktajl pomidorowo-selerowo-cebulowo-jogurtowy, wspomagający w letnie upały proces organizmu odnowy!
3 duże pomidory
1 cebula
1 seler
duży jogurt naturalny
oregano
sól
pieprz
sos sojowy
bazylia lub mięta
Przygotowanie:
Warzywa miksujemy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawy - zajmuje to czasem 3 minuty, można nabrać wprawy! Używamy soli lub sosu sojowego i pieprzu - to już zależy od upodobania indywidualnego.
Wstawiamy do lodówki na pół godziny wystawiając na próbę cierpliwość rodziny. Przed podaniem dodajemy listki bazylii lub mięty, wtedy smak jest orzeźwiający, a konsument – wniebowzięty!
Nadesłał(a) Zielarka,
dnia: 2011-07-10 21:59:39.537
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.