Soję przygotować wg. zasad, moczyć całą noc, potem gotować 2 godziny, aż będzie miękka.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Ogórka pokroić. Cebulki ze szczypiorem poszatkować na duże kawałki.
Po ugotowaniu soję odcedzić. Dorzucić pokrojone składniki i dodać trochę wody. Przyprawić. Dusić na małym ogniu, w małym garnku ok. 20 minut. Gotowe!
Wskazówki i uwagi:
Ja przyprawiam dość obficie, bo lubię gdy potrawy mają bardzo wyraźny smak.
Można wypróbować inne przyprawy z tej serii Kotanyi, np. azjatyckie, egipskie. Wszystkie są przepyszne i mają ciekawe połączenia.
Nadesłał(a) ruta,
dnia: 2011-07-20 23:12:55.093
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.