2 banany
czekolada
1 łyżka oleju
wiórki kokosowe, płatki migdałowe lub tarte orzechy (kto co lubi)
+ patyczki do lodów lub szaszłyków
Przygotowanie:
Banany przekroić na pół i każdy z nich nabić na patyczek do lodów - uważać żeby nie popękały. Włożyć na jakieś 20 minut do zamrażarki.
W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać oliwę, utrzymywać płynne. W miseczce przygotować wiórki kokosowe, płatki migdałowe lub tarte orzechy. Kiedy wyjmiemy banany, należy je obtoczyć w czekoladzie i w posypce. Robić to w miarę szybko, ponieważ polewa zastyga. Mrozić jeszcze kilka godzin.
Nadesłał(a) muchowa,
dnia: 2011-07-08 16:12:03.853
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.