puszka.pl - pysznie!

Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym

Pyszne na zimno, jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

150 g kalafiora
5 g mielonych orzechów włoskich
ok. 8 g całych orzeszków włoskich
mały jogurt naturalny
ząbek czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior ugotować, ale nie rozgotować.

Część orzechów zmielić (lub podkraść babci, jeśli nie ma się młynka, a następnie fachowo przemycić do własnej kuchni). Resztę orzechów posiekać na mniejsze kawałki, po czym uprażyć. Jogurt wymieszać z owymi orzechami, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Sosem polać kalafior i zajadać :)
Nadesłał(a) aga, dnia: Jul 7, 2011
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://eksperymentalnie.blogspot.com

Twoje zapiski: