puszka.pl - pysznie!

Lodowa finezja - domowe lody śmietankowe z bakaliami

Oto lody - niezwykłe, niepowtarzalne, wspaniałe. Bardzo kaloryczne i bardzo pyszne - tu bowiem nie liczy się liczba kalorii, a tylko i wyłącznie genialny smak, który wprawia w oszołomienie wszystkie zmysły. Kto spróbuje - zrozumie..


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1-2 osób

śmietana kremówka 18%
Śmietanfix dla utrzymania konsystencji
migdały
orzechy
rodzynki
skórka pomarańczowa kandyzowana
kropla aromatu migdałowego

Przygotowanie:

Śmietanę bez wątpienia należy ubić :). Potem... jakie to proste - dodać wszystkie składniki, ilość, wielkość (np. bardziej lub mniej poszatkowane migdały) - dowolna! Następnie zamrozić... i czekać, aż najdzie nas ochota na nieziemsko pyszne doznanie! Zwykle staje się to tuż po zamrożeniu ;)

Wskazówki i uwagi:

Po wyjęciu z zamrażarki warto poczekać kilka minut, aby lody nabrały kremowej, puszystej konsystencji...:)
Nadesłał(a) Kawoszka, dnia: Jul 4, 2011
Źródło/autor przepisu: Karolina Wojtaś

Twoje zapiski: