No nic prostszego. Zawsze zabieram taki napój-zupę w podróż i konsumujemy wg uznania. Jedni piją, inni jedzą z sucharami, bułkami, paluszkami, a nawet makaronem. Dla każdego od małego do starszego, smaczne, zdrowe, dietetyczne.
owoce świeże (jabłka, gruszki lub inne)
cukier
kilka ziarenek soli
imbir
cynamon lub goździki
+ suchary, bułki, paluszki lub makaron
Przygotowanie:
Zupę ugotować jak kompot. Do wody wsypać umyte owoce, proporcje dozwolone według smaku, osłodzić, wrzucić kilka ziarenek soli i stosownie trochę imbiru (jeśli z jabłek to i cynamonu, z gruszek to goździki), zagotować i wystudzić.
Oddzielnie ugotować makaron.
Nadesłał(a) havajana,
dnia: 2011-07-20 22:04:37.311
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.