Słodka kanapka z pumpernikla
		
			Pyszna, zdrowa i bogata w błonnik kanapka.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska+miód
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla 1 osoby
			
			
	
			kromka chleba pumpernikiel
1/2 łyżeczki dowolnego dżemu
1/2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki nasion słonecznika
1/2 łyżeczki nasion dyni
1 orzech włoski
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				
 
				
				
			
		
		Kromkę pumpernikla smarujemy wymieszanym miodem z dżemem, posypujemy nasionami i skruszonym orzechem.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		W zależności od upodobań można zwiększyć ilość dżemu czy zmienić orzech włoski na inny.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: