puszka.pl - pysznie!

Słodka kanapka z pumpernikla

Pyszna, zdrowa i bogata w błonnik kanapka.


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: dla 1 osoby

kromka chleba pumpernikiel
1/2 łyżeczki dowolnego dżemu
1/2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki nasion słonecznika
1/2 łyżeczki nasion dyni
1 orzech włoski

Przygotowanie:

Kromkę pumpernikla smarujemy wymieszanym miodem z dżemem, posypujemy nasionami i skruszonym orzechem.

Wskazówki i uwagi:

W zależności od upodobań można zwiększyć ilość dżemu czy zmienić orzech włoski na inny.
Nadesłał(a) ~Julita Jóźwiak, dnia: 2011-07-20 21:59:07.102
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: