puszka.pl - pysznie!

Sałatka ze szparagów z truskawkami i jogurtowo-rzodkiewkowym sosem

Wiosennie - warzywno - owocowo.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3-4 osób

20 zielonych szparagów
100 g sałaty roszponki lub endywii
100 g świeżych truskawek

sos:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
pęczek rzodkiewek
szczypiorek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Odkroić twarde części szparagów, a pozostałe części z główkami wrzucić na posolony wrzątek. Wyjąć po 2-3 min. Ułożyć na talerzu, posypać roszponką i owocami.

Rzodkiewki i szczypior posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić. Sałatkę polać sosem przed podaniem.
Nadesłał(a) ochmielewska, dnia: 2011-07-01 19:52:09.512
Źródło/autor przepisu: Doradcasmaku.pl / Aleksandra Chmielewska

Twoje zapiski: