5 średnich ziemniaków
3 marchewki
1 brokuł
3 serki topione
1 plasterek sera żółtego wędzonego
1 kostka bulionowa warzywna + 1 l wody
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy kostkę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę pociętą na plasterki. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy rozdrobnionego brokuła i całość gotujemy jeszcze ok. 20 min.
W tym samym czasie do drugiego garnka wlewamy ok. 200 ml wody i dodajemy serki topione. Gotujemy na małym ogniu aż serki się rozpuszczą (ok. 10 min.). Po tym powstały "krem" dodajemy do gotujących się warzyw. Dodajemy też wędzony ser i gotujemy razem ok. 5-10 min. co jakiś czas mieszając.
Następnie zdejmujemy garnek z ognia i po 15 min. wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. Później wyjmujemy, rozlewamy do głębokich talerzy i jemy :)
Nadesłał(a) harsz,
dnia: 2011-06-26 20:59:50.202
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.