1 paczka grubszego makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne, kokardki)
250 g pomidorków czereśniowych (koktajlowych)
1 opakowanie twardszego tofu (ładniej wygląda niż takie rozdziabdziane)
spora garść bazylii
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól
pieprz
2 ząbki czosnku (czosnku nie dodaję tylko do deserów ;)
Przygotowanie:
Makaron ugotować, spłukać zimną wodą. Gdy makaron się gotuje: pomidorki pokroić na połówki, ser w kostkę, bazylię posiekać lub porwać (ja tnę na cienkie paski nożyczkami).
Wszystko wymieszać z makaronem, chlupnąć oliwy i balsamico wedle gustu, wycisnąć czosnek, dosolić, dopieprzyć do smaku. Gotowe.
Nadesłał(a) rholna,
dnia: 2011-06-26 20:13:40.22
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.