puszka.pl - pysznie!

Sałatka z kalafiora, kukurydzy, ogórków kiszonych i jajek

Taką sałatkę robi mama mojej przyjaciółki. Jest szybka w przygotowaniu i bardzo dobra. Wersja klasyczna jest bez fasoli, ale z tym dodatkiem jest bardziej kolorowa i jeszcze lepsza.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

1/2 dużego kalafiora (albo cały mały)
mała puszka kukurydzy
3 ogórki kiszone
3 jajka
ew. mała puszka czerwonej fasoli
3-4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafiora ugotować na półtwardo (ja gotuję na parze ok. 10 min.), podzielić na małe różyczki, a większe pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Kukurydze odsączyć, ogórki pokroić w małe słupki. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i doprawić. Smacznego!
Nadesłał(a) nadia, dnia: Jun 27, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: