puszka.pl - pysznie!

Krem jaglano-truskawkowy

Doskonały deser i śniadanie :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasza jaglana
mleko sojowe pół na pół z wodą (2,5 szkl. płynu na 1 szkl. kaszy + na koniec do właściwej konsystencji)
szczypta soli
odrobina masła (ja pominęłam)
truskawki
odrobina oleju zimnotłoczonego (neutralnego smakowo)
słód lub cukier dla osłody

Przygotowanie:

Ugotowałam normalnie jaglankę pół na pół na mleku sojowym i wodzie (2,5 szkl. płynu na 1 szkl. kaszy, gotować ok. 15 min. od zagotowania) ze szczyptą soli i odrobiną masła.

Wrzuciłam ją do blendera razem z truskawkami, dosłodziłam, dolałam oleju z pestek winogron, dopełniłam mlekiem/wodą, żeby wyszła taka budyniowata konsystencja i gotowe :)
Nadesłał(a) ~we2je, dnia: 2011-06-06 22:29:25.266
Źródło/autor przepisu: Martuś z wegedzieciak.pl

Twoje zapiski: