puszka.pl - pysznie!

Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g botwinki
200-250 g bryndzy
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Botwinkę dokładnie umyj, otrząśnij z wody, odetnij liście i przełóż je do miski. Sparz wrzątkiem, odciśnij z wody, posiekaj i wymieszaj z rozgniecioną widelcem bryndzą oraz ze szczypiorkiem. Jeśli buraczki mają sensowną wielkość, to obierz je, posiekaj na cienkie, niezbyt duże plasterki i dodaj do farszu. Dopraw solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ~Kwiryna, dnia: 2011-06-02 22:31:00.821
Źródło/autor przepisu: z przepisu na pierogi: http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1,110783,9658037,Pierogi_z_botwinka_,,ga,,2.html

Twoje zapiski: