puszka.pl - pysznie!

Duszona kapusta z koperkiem i koncentratem (na szybko)

Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub ryżem - jeśli nie odparujemy całej wody, robi się fajny sosik, który świetnie smakuje właśnie wymieszany z ziemniakami lub ryżem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 główka kapusty (najlepiej młodej)
1 pęczek zielonej cebulki
1 pęczek koperku
zioła (bazylia, tymianek, majeranek - najlepiej świeże)
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok pół godzinki.

Cebulkę ze szczypiorkiem, koperek i zioła kroimy. Mieszamy razem z kapustą, dodajemy sos sojowy i oliwę, podlewamy delikatnie wodą i dusimy. Kiedy kapusta będzie już miękka, dodajemy koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) Annika, dnia: Jun 2, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: