1 kg ziemniaków
5 średnich ogórków kiszonych
1 spora cebula (ja najchętniej dodaję czerwoną, ale ze zwykłą też jest fajna)
sos sałatkowy: 4 łyżki wody
4 łyżki oliwy z oliwek
zioła wg uznania
sól
pieprz
(w wersji dla leniwych można użyć gotowy sos z torebki)
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ogórki, cebulkę kroimy w kostkę. Tak samo ugotowane ziemniaki (jak ktoś woli na zimno, to można poczekać aż wystygną - lepiej się kroją, ale ja lubię już na ciepło). Wszystkie składniki łączymy razem.
Składniki sosu mieszamy ze sobą, aż uzyskamy gęstą konsystencję i zalewamy sałatkę. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na kilka minut.
Nadesłał(a) Annika,
dnia: 2011-06-02 22:13:51.954
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.