1/2 szklanki mieszanki płatków (dałam musli bez bakalii)
1 mała cebulka
1/2 marchewki
kilka grzybków marynowanych (u mnie pieczarki)
ketchup - ja dałam dużą łyżkę
łyżka oliwy/ oleju do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie:
Płatki zalać taką ilością wrzątku, aby napęczniały i w całości wchłonęły wodę, posolić.
Na patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dorzucić startą na grubych oczkach marchewkę i poddusić. Dodać płatki i pokrojone grzybki, wymieszać, dodać ketchup wg uznania, wymieszać, doprawić, poczekać jeszcze 2 minuty i gotowe;)
Wskazówki i uwagi:
Myślę, że w owsianicy wylądowałaby także papryka, gdybym nią dysponowała.
Nadesłał(a) kra,
dnia: 2011-05-15 20:03:22.925
Źródło/autor przepisu: z głowy