puszka.pl - pysznie!

Grillowany mix warzyw z bakłażanem i cukinią

Na grillu nie koniecznie musi być mięso. Można zjeść grillowane tofu lub warzywa. A oto przepis na warzywa z grilla!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 bakłażan
1 cukinia
1 czerwona cebula
2 marchewki
2 papryki
2 różyczki brokułu

4 łyżki oliwy
sól
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Warzywa umyć i osuszyć. Bakłażana, cukinię, cebulę oraz ugotowane marchewki pokroić w plastry, a oczyszczoną paprykę na kawałki. Warzywa te oraz różyczki brokułu skropić oliwą i oprószyć solą, a po 30 minutach grillować.

Podawać posypane posiekaną natką pietruszki i polane ulubionym sosem.

Wskazówki i uwagi:

Do grillowania można użyć foli aluminiowej - warzywa powinny się na niej ładnie upiec.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-05-13 21:43:08.288
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: