puszka.pl - pysznie!

Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)

Pyszny i kremowy, a bez mleka ;)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

awokado
2 średniej wielkości banany
4 łyżeczki kakao
3/4 szklanki wody mineralnej (150 g)
opcjonalnie:
- stewia, syrop (słód) z agawy lub miód
- wiórki kokosowe
- świeże owoce, np. arbuz

Przygotowanie:

Sposób wykonania jest bardzo prosty, składniki trzeba zmiksować w blenderze.

Cały sekret tkwi w ilości wody, dlatego najlepiej, jeśli najpierw dodacie pół szklanki wody i potem miksując na bieżąco ocenicie czy Wasz blender z takiej ilości jest już w stanie wyrobić kremową masę.

Jeśli awokado lub banany nie są dojrzałe może okazać się konieczne dodanie odrobinę stewii, syropu z agawy lub po prostu miodu. Po zmiksowaniu przekładamy na talerz i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Zadbajcie aby awokado i banany były dojrzałe, a kakao eko.

Deser dobrze smakuje posypany wiórkami kokosowymi i podany z arbuzem. Najlepiej zjeść go zaraz po przygotowaniu ponieważ awokado dość szybko ciemnieje. Bon appetit! :)
Nadesłał(a) RAWolucja, dnia: May 5, 2011
Źródło/autor przepisu: http://rawolucja.pl/ - raw food po polsku :)

Twoje zapiski: