2 grillowane papryki + 1 świeża
1 kabaczek
1 bakłażan
2 grillowane cebule
marchewka
8 młodych, małych ziemniaków
zielona fasolka
świeża papryka chili
2 duże pomidory (mogą być z puszki)
olej do smażenia
kolendra cała (w kuleczkach)
sól
pieprz
curry
vegeta
tandori masala
mały koncentrat
Przygotowanie:
Na dużej patelni lub woku podsmażamy grillowaną paprykę, kabaczka, bakłażana, pokrojoną w kosteczkę cebulę i marchewkę pokrojoną w plasterki. Doprawiamy kolendrą całą (w kuleczkach), solą, pieprzem.
W garnku gotujemy ziemniaki z fasolką, cebulą, poszatkowaną papryczką chilli i pokrojoną niegrillowaną papryką. Doprawiamy curry, wegetą i tandori. Pomidory obrane ze skórki wrzucamy do garnka. Czekamy aż ziemniaki będą miękkie i wlewamy koncentrat.
Następnie łączymy składniki z garnka ze składnikami z patelni. Dusimy ok. 10 minut. Na końcu posypujemy świeżą kolendrą. Smacznego :)
Wskazówki i uwagi:
Ostrość potrawy zależy do ilości chilli, ja polecam bardzo ostre :)
Nadesłał(a) gaga1,
dnia: 2011-04-29 21:19:09.531
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.