puszka.pl - pysznie!

Wege pasztetówka - pasta z ciecierzycy i cukinii

Aromatyczna pasta do pieczywa. Doskonale smakuje z towarzyszeniem ogórka kiszonego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12

puszka ciecierzycy
1/4 młodej cukinii
łyżeczka oliwy lub oleju z pestek winogron
sól
czosnek
tymianek

Przygotowanie:

Cukinię zmiksować (lub zetrzeć na grubej tarce) wraz ze skórką, lekko zeszklić i odparować na patelni. Dodać odsączoną i zmiksowaną ciecierzycę, oliwę, przyprawy i podprażyć jeszcze chwilę.
Nadesłał(a) PaniKasia, dnia: 2011-04-28 22:53:04.527
Źródło/autor przepisu: Mój blog: http://truspichci.blogspot.com/2011/04/pasta-z-ciecierzycy-i-cukinii.html

Twoje zapiski: