Pomidory (mogą być sparzone i obrane) pokroić w kosteczkę, dodać uprażone pestki, polać oliwą i octem (więcej niż do zwykłej sałatki, bo dojdzie jeszcze soczewica), wymieszać, odstawić.
Jeszcze ciepłą soczewicę dodać do pomidorów i wymieszać. Ewentualnie, jeśli potrzeba, dodać oliwy czy octu. Można popieprzyć, dodać ziół. Na chwilę odstawić, żeby się wszystko połączyło.
Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Za pierwszym razem miałam resztkę i czerwonej i zielonej soczewicy, więc ugotowałam je razem :)
Jeśli macie jakieś pomysły, jakie dodatki można by użyć, jakieś warzywo, czy coś, pisać, chętnie wypróbuję! Np. może zielony groszek do tego? ;)
Nadesłał(a) ruta,
dnia: 2011-04-28 22:41:48.032
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.