puszka.pl - pysznie!

Słoneczna kasza jaglana z daktylami

Pyszne, energetyzujące śniadanie nafaszerowane smakołykami poprawiającymi nastrój.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody do gotowania
3-4 daktyle
1 łyżka wegańskiej margaryny do pieczywa (niewegańska wersja: masła)
1 łyżeczka miodu/ cukru
cynamon wedle uznania

Przygotowanie:

Kaszę zalać zimną wodą (bez soli, bez cukru) i gotować na małym ogniu do wchłonięcia tejże wody. Do gorącej kaszy dodać daktyle pokrojone w paseczki i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, jeść natychmiast.
Nadesłał(a) PaniKasia, dnia: Apr 16, 2011
Źródło/autor przepisu: mój blog: http://truspichci.blogspot.com/

Twoje zapiski: