Wszystkie składniki na ciasto dokładnie łączymy i ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie trzeba je rozwałkować do odpowiedniego rozmiaru i starannie umieścić w foremce. Piec w 190 st. C około 20 minut, sprawdzając co jakiś czas czy się nie przypala.
Mleko kokosowe dobrze jest potrzymać w lodówce, żeby zrobiło się gęste. Łączymy je z rozpuszczoną, ale nie gorącą czekoladą. W zależności od ilości czekolady krem będzie bardziej lub mniej gęsty. W lodówce tak czy tak będzie trzymał zwartą konsystencję.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i ananasy.
Wskazówki i uwagi:
Trzymanie mleka kokosowego w lodówce powoduje oddzielenie się gęstej śmietanki kokosowej. To bardzo pożądany efekt jeżeli zamierzacie użyć go do przygotowywania kremów.
Zamiast ananasa można użyć innych owoców, maliny byłyby boskie. Trochę orzechów też na pewno nie zaszkodzi.