puszka.pl - pysznie!

Gulasz z fasolki szparagowej z papryką

W sam raz na kolację lub jako dodatek do kaszy, ryżu itp.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
250 g pomidorów
olej do smażenia
sól
pieprz
bazylia
1 op. śmietany 18% (ja dałam tylko trochę do zabielenia)

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać: paprykę pokrojoną w paseczki, fasolkę pokrojoną na kawałki i dusić z 10 min.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, dodać do reszty, dusić kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią, zabielić śmietaną, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu i wcinać.
Nadesłał(a) sunflower_ren, dnia: Apr 17, 2011
Źródło/autor przepisu: Orlińska B.: Najlepsze dania jarskie

Twoje zapiski: