puszka ananasa
puszka kukurydzy
puszka fasoli
2 papryki czerwone
100 g orzeszków ziemnych solonych
50 g rodzynek
kostka tofu wędzonego lub marynowanego
łyżeczka chilli
przyprawa gyros
majonez
1/2 łyżeczki curry
sól
pieprz
Przygotowanie:
Tofu pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawach (chilli, gyros, pieprz, sól). Zrumienić na patelni.
Paprykę pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę ananasy, kukurydzę, fasolę, orzeszki, rodzynki i przestygnięte tofu.
Majonez wymieszać z curry, solą i pieprzem, dodać do sałatki, dobrze wymieszać. Przed podaniem włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Smacznego.
Wskazówki i uwagi:
Opcjonalnie można dodać na przykład pokrojony drobno szczypiorek albo natkę pietruszki.
Nadesłał(a) hobbit,
dnia: 2011-04-17 11:21:38.689
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.