puszka.pl - pysznie!

Muffinki kokosowe puszyste jak chmurka


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
7 łyżeczek oleju
1 szklanka mleka roślinnego
2 łyżki mleka kokosowego
1 garść wiórków kokosowych
1 garść migdałów w płatkach
1 łyżeczka aromatu cytrynowego

Przygotowanie:

Osobno mieszamy składniki mokre i suche. Powoli dodajemy mokre do suchego, cały czas mieszając. Rozlewamy ciasto do foremek, wkładamy je do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Nadesłał(a) CiastoWMiasto, dnia: Mar 19, 2011
Źródło/autor przepisu: Roślinożerka, przepis podany na http://ilovetofu-cb.blogspot.com/2010/12/obiecany-przepis-na-potrojnie-bananowe.html

Twoje zapiski: