Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 4 osób
krem karobowo-bananowy:
2 dojrzałe banany
4 łyżeczki karobu (ew. kakao, ale to już nie wyjdzie to samo)
6 łyżek wiórków kokosowych
polewa:
ok. 100 g (20-25 szt.) suszonych daktyli (najlepiej niesiarkowanych)
10 łyżek wody
Przygotowanie:
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy karob, wiórki oraz odrobinę wody. Wszystko dokładnie mieszamy aż nabierze czekoladowego koloru.
Polewa: Daktyle wrzucamy do garnka i zalewamy 10 łyżkami wody. Gotujemy aż do rozgotowania daktyli. Całość dokładnie miksujemy.
Naleśnik smarujemy farszem, zwijamy w kopertę i polewamy polewą. Smacznego! :)
Twoje zapiski: