puszka.pl - pysznie!

Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 średnia cukinia
szczypta kurkumy

sos:
kawałek cebuli
ząbek czosnku
1/2 łodygi selera naciowego
2 pieczarki
2 pokruszone kotlety sojowe
olej/oliwa do smażenia
koncentrat pomidorowy
przyprawa do mięsa mielonego

Przygotowanie:

Z cukini przygotowujemy cienkie paski przy użyciu obieraczki, podgrzewamy na odrobinie wody z kurkumą i wykładamy.

Podsmażamy resztę warzyw, przyprawiamy do smaku, dodajemy koncentrat. Polewamy "makaron", można posypać ziołami na wierzchu. Smacznego!
Nadesłał(a) truscaveczka, dnia: Feb 2, 2011
Źródło/autor przepisu: własny eksperyment

Twoje zapiski: