puszka.pl - pysznie!

Muffinki czekoladowo-kawowe


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 12 muffinów

1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka naparu z mocnej kawy (ostudzonej)
0,5 szklanki cukru trzcinowego
0,5 szklanki oleju (np. z pestek winogron)
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
6 kostek czekolady
+ gotowa polewa czekoladowa

Przygotowanie:

Miksujemy składniki, gdy ciasto jest już gładkie dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.

Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180ºC. Wierzch polewamy polewą.
Nadesłał(a) izus, dnia: Feb 1, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: