2 torebki ryżu
2 średnie cebule
sos sojowy (ja daję Kikomana)
puszka czerwonej fasoli
majonez
ser żółty
2 ogórki konserwowe
3 papryczki piri-piri
Przygotowanie:
Gotujemy ryż, bez solenia go! Po ugotowaniu studzimy (ja daję na balkon, szybko stygnie), a na wolnym ogniu smażymy cebulę z sosem sojowym (uwaga, jest słony, im go więcej, tym bardziej słona będzie sałatka), dodaję też odrobinę cukru. Po usmażeniu cebuli na brąz wyłączam gaz.
Cebulę dodaję do ostudzonego ryżu, do tego czerwoną fasolę, majonez własnoręcznej roboty, pokrojonego ogórka konserwowego, ser żółty pokrojony w kostkę oraz papryczkę piri-piri, mieszam, wkładam do miseczki. Koniec :)
Wskazówki i uwagi:
Uwaga - duże ilości smażonej cebuli są ciężkostrawne.
Nadesłał(a) Dagga,
dnia: 2011-02-10 16:34:04.836
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.