makaron
sól
masło
żółty ser
ketchup
zioła prowansalskie
bazylia
oregano
Przygotowanie:
Makaron wrzuć do wrzącej osolonej wody i ugotuj na pół-twardo (al-dente ). Odcedź i lekko przestudź.
Następnie przełóż go do rondelka, dodaj masło, starty ser i ketchup. Podgrzewaj całość na małym ogniu, dokładnie mieszając. Gdy ser się roztopi i stanie ciągliwy, dodaj przyprawy i wymieszaj. Gotowe.
Wskazówki i uwagi:
Bardzo często robię to danie! Gdy dzień wcześniej gotuję makaron i mi zostanie, biorę go na talerz, posypuje przyprawami oraz trę na niego ser żółty, a potem wsadzam na chwilę do mikrofali. To danie jest równie smaczne! Polecam dla tych, co szybko chcą zjeść coś smacznego.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: 2011-02-01 22:56:13.695
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.