Surowy witariański majonez jakiego Hellmanns mógłby pozazdrościć (z nerkowców i kalafiora)
Majonez bez nabiału, glutenu i soi.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
1 szklanki RAW orzechów nerkowca
1/4 szklanki kalafiora
1/2 szklanki źródlanej wody
1/4 szklanki zimnotłoczonego oleju lnianego
3 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka RAW syropu (słodu) z agawy
1 łyżeczka octu jabłkowego
szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
Orzechy nerkowca namocz w wodzie na 2 godziny. Zmiksuj je z kalafiorem w blenderze dodając wody aż uzyskasz kremową konsystencję. Nadal miksując dolewaj stopniowo olej lniany. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką jednolitą konsystencję.
Twoje zapiski: