duży brokuł
puszka groszku konserwowego
6 jaj
6 ogórków konserwowych
mniej niż mały słoiczek majonezu
pietruszka zielona
sól
pieprz
Przygotowanie:
Brokuł podzielić na małe różyczki i wrzucić do osolonej wrzącej wody. Gotować około 5 minut (chodzi o stratę posmaku surowości, zatem czas zależy od wielkości różyczek), a następnie przelać lodowatą wodą.
Groszek przelać wrzątkiem. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać razem z pokrojonymi ogórkami. Dodać majonez i pokrojoną pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:
Jak większość sałatek lepiej smakuje 'na drugi dzień' gdy smaki zdążą się już ze sobą przegryźć.
Nadesłał(a) dak0ta,
dnia: 2011-01-09 15:29:33.452
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.