puszka.pl - pysznie!

Migdałowy brownie

Wegańskie ciasto migdałowo-czekoladowe. Idealne na święta.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 7 osób

2 szkl. mąki pszennej
1 szkl. cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżki kakao
1 szkl. płatków migdałowych lub mąki migdałowej
0,5 łyżeczki aromatu migdałowego
1,5 szkl. wody
0,5 szkl. oleju
ew. czekolada na polewę

Przygotowanie:

1. Mieszamy mąkę pszenną z cukrem i sodą oczyszczoną.
2. Dodajemy kakao, płatki migdałowe oraz aromat.
3. Dodajemy wodę i olej.
4. Mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta (niezbyt płynnej).

Pieczemy 45 min. w piekarniku o temp. 200°C.
Po ostygnięciu polewamy roztopioną czekoladą. SMACZNEGO!

Wskazówki i uwagi:

Kakao może być migdałowe.
Nadesłał(a) xgabrielllex, dnia: 2010-12-28 19:43:15.909
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: