puszka.pl - pysznie!

Dynia puree z ryżem i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/4 dyni
100 g ryżu
2 ząbki czosnku
2-3 łyżeczki przyprawy warzywnej
sól

Przygotowanie:

Obieramy dynię i wykrawamy środek, miąższ kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je do garnka posypując każdą warstwę przyprawą warzywną. Dodajemy do dyni drobno posiekany czosnek, wlewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości.

W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie.

Odsączamy i rozgniatamy dynię. Odsączamy ugotowany ryż, dodajemy do dyni i mieszamy.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać ją na przykład z ziemniakami i kotletami.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2010-11-25 21:08:45.52
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: