Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami)
Zbyszek: "Mixteca to region Meksyku. Przepis sprawdzony z powodzeniem wiele razy!"
Świetny dip jak i pasta do pieczywa.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
4 duże, dojrzałe (miękkie) awokado
1 filiżanka drobno posiekanej białej cebuli
1/2 filiżanki drobno posiekanej świeżej kolendry (listki podobne do pietruszki, ale jakiż inny zapach!!!!)
kilka małych, średnio ostrych papryczek (serranos albo jalapeno)
łyżka soku z cytryny
sól
Przygotowanie:
Miąższ awokado rozdrobnić, rozgnieść z solą, wymieszać z drobno wymieszanymi papryczkami i pozostałymi składnikami.
Wskazówki i uwagi:
Sos jest mało kolorowy, zielonkawy, więc polecana jest dekoracja: posiekane pół pomidora...
Twoje zapiski: