puszka.pl - pysznie!

Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami)

Zbyszek: "Mixteca to region Meksyku. Przepis sprawdzony z powodzeniem wiele razy!"
Świetny dip jak i pasta do pieczywa.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

4 duże, dojrzałe (miękkie) awokado
1 filiżanka drobno posiekanej białej cebuli
1/2 filiżanki drobno posiekanej świeżej kolendry (listki podobne do pietruszki, ale jakiż inny zapach!!!!)
kilka małych, średnio ostrych papryczek (serranos albo jalapeno)
łyżka soku z cytryny
sól

Przygotowanie:

Miąższ awokado rozdrobnić, rozgnieść z solą, wymieszać z drobno wymieszanymi papryczkami i pozostałymi składnikami.

Wskazówki i uwagi:

Sos jest mało kolorowy, zielonkawy, więc polecana jest dekoracja: posiekane pół pomidora...
Nadesłał(a) admin, dnia: 2010-11-24 23:17:45.907
Źródło/autor przepisu: "The taste of Mexico", autorka Patricia Quintana. Przepis przeniesiony z komentarza Zbyszka do http://puszka.pl/przepis/1499-sos_guacamole.html

Twoje zapiski: