To najczystsza, najbardziej naturalna i najzdrowsza czekolada jaką możesz stworzyć we własnej kuchni. Dzieciaki zwariują na jej widok i będą Cię prosić o więcej! Bez glutenu, idealne dla diabetyków.
1 łyżka stołowa zimnotłoczonego oleju kokosowego
1,5 łyżki stołowej słodu, np. RAW syropu z agawy
1 laska wanilii
2 łyżki stołowe RAW kakao w proszku
Przygotowanie:
Rozpuść olej kokosowy w misce (możesz włożyć miskę z olejem do naczynia z ciepłą wodą). Dolej syrop z agawy i zeskrobaną wanilię (rozetnij strąk wzdłuż i zeskrob nasionka). Następnie dodaj kakao i całość wymieszaj.
Czystą płytką miseczkę wyłóż folią kuchenną. Przełóż na nią otrzymaną masę kakaową i włóż do zamrażalnika.
Gdy masa zesztywnieje, wyciągnij z zamrażalnika i odwiń folię. Zjedz w całości lub potnij na mniejsze kawałki. Jeśli coś zostanie, to przechowuj w lodówce.