puszka.pl - pysznie!

Błyskawiczna pomidorowa pasta (lub sos) z kotletów sojowych

Doskonała na kanapki albo do makaronu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kotlety sojowe
ew. bulion do ich gotowania
koncentrat pomidorowy
dobry ketchup
sól
przyprawy, np. czosnek, majeranek i trochę ostrej papryki

ew. zielony groszek
ew. ugotowane ziemniaki

Przygotowanie:

Kotlety sojowe ugotować w bulionie, albo osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać parę łyżeczek koncentratu pomidorowego i trochę ketchupu (najlepiej taki z dużą zawartością pomidorów). Dodać ulubione przyprawy (ja na przykład daję czosnek, majeranek i trochę ostrej papryki). Wszystko zmiksować.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś ma ochotę może zrobić z tego puree ziemniaczane - po prostu dodać ugotowane ziemniaki (mogą być nawet z poprzedniego posiłku) i tak samo, smarować na kanapkach lub zjadać jak normalne puree. :) To samo z groszkiem.
Nadesłał(a) bonamartinka, dnia: 2010-10-30 21:43:55.206
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: