Przepis dostałam od swojej znajomej z roku (pozdrawiam Ew;)). Stwierdzam, że czegoś tak aromatycznego nie jadłam już dawno. Co więcej, przygotowanie zajmuje maxymalnie 30 minut. Zresztą zachwyt mojego mięsożernego J. jest chyba najlepszym świadectwem na doskonałość tej potrawy.
300 g makaronu spaghetti
sól
200 g sera pleśniowego Lazur (ja użyłam Blue)
około połowy główki czosnku
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Makaron ugotować i osączyć. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Całość przez chwile smażyć uważając, aby czosnek się nie przypalił. Dodać pokrojony w kostkę Lazur i wrzucić makaron. Całość mieszać do momentu aż ser się ładnie rozpuści.
Wskazówki i uwagi:
W komplecie z białym winem nie tylko smakuje wybornie, ale i świetnie nadaje się na romantyczną kolację "tylko we dwoje";)
Nadesłał(a) dak0ta,
dnia: 2010-10-13 19:10:56.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.