200 g drobnego makaronu
garść zielonego groszku świeżego lub mrożonego
marchewka
gałązka selera naciowego
mała cebula
2 łyżki oleju do smażenia
1,5 litra bulionu wegańskiego
siekana natka pietruszki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę, selera i cebulę drobno posiekać, udusić na oleju do miękkości. Wsypać makaron, dodać groszek, wlać bulion i dogotować (ok. 10 minut). Na koniec wsypać zieloną pietruszkę.
Wskazówki i uwagi:
Czasem, jak mi się nie chce, to zamiast żywej marchewki i selera, daję mrożoną posiekaną w słupki włoszczyznę i tez jest ok.
Czasem daję też duży makaron, jak nie mam drobnego, i też jest super.
Nadesłał(a) kordonia,
dnia: 2010-10-02 22:39:51.599
Źródło/autor przepisu: Małgorzata Caprari "Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujacych"