Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, pomidorem i papryką
Kolorowa i pyszna. Najfajniejsza ze świeżych warzyw (takich z targu), z sosem vinegrette. Obowiązkowa pozycja menu barowego. Znaaaaana... :)
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
1 kapusta pekińska
1/2 ogórka świeżego
3-4 pomidory
1 papryka
kukurydza z puszki
sos vinegrette (
własnej roboty lub z torebki)
Przygotowanie:
Kapustę przekrawacie wzdłuż i siekacie. Paprykę kroicie w małe paseczki, pomidory w ćwiartki (a każdą ćwiartkę jeszcze na cztery cząstki), ogórka w półplasterki (nie obierajcie!). Dorzucacie odsączoną kukurydzę i zalewacie sosem. Surówka wędruje na pół godziny do lodówki.
Twoje zapiski: