puszka.pl - pysznie!

Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, pomidorem i papryką

Kolorowa i pyszna. Najfajniejsza ze świeżych warzyw (takich z targu), z sosem vinegrette. Obowiązkowa pozycja menu barowego. Znaaaaana... :)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 kapusta pekińska
1/2 ogórka świeżego
3-4 pomidory
1 papryka
kukurydza z puszki
sos vinegrette (własnej roboty lub z torebki)

Przygotowanie:

Kapustę przekrawacie wzdłuż i siekacie. Paprykę kroicie w małe paseczki, pomidory w ćwiartki (a każdą ćwiartkę jeszcze na cztery cząstki), ogórka w półplasterki (nie obierajcie!). Dorzucacie odsączoną kukurydzę i zalewacie sosem. Surówka wędruje na pół godziny do lodówki.
Nadesłał(a) kleementyna, dnia: Sep 28, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: