puszka.pl - pysznie!

Czekolada domowa mleczna


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 paczki cukru waniliowego
do 5 łyżek kakao
2 kostki margaryny Palma
1 paczka mleka w proszku

Przygotowanie:

Cukier, mleko i cukier waniliowy gotować około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać kakao i gotować wszystko razem jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać 2 kostki Palmy ciągle mieszając. Po rozpuszczeniu się Palmy stopniowo dodawać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać, wylać na dużą blachę i odstawić na 24 godziny.

Wskazówki i uwagi:

Im dłużej czekolada stoi, tym bardziej jest krucha.
Nadesłał(a) giga131, dnia: Sep 10, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: