ok. 250-300 g makaronu (np. penne)
opakowanie mrożonego szpinaku
opakowanie sera feta (w wersji wege: tofu sałatkowe)
duża cebula
ok. 300 g pieczarek (opcjonalnie)
czosnek (ja obowiązkowo daję 3 duże ząbki)
sól
pieprz
inne przyprawy - np. oregano, bazylia, curry
2 łyżki masła/ oleju do smażenia
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki. Dusić, aż będą miękkie (podlać co jakiś czas wodą). Dodać rozgnieciony/ rozdrobniony czosnek, szpinak, fetę pokrojoną w kostkę, przyprawić. Dodać masę szpinakową do makaronu, porządnie wymieszać. Sałatkę można podawać na ciepło lub zimno.
Wskazówki i uwagi:
Na zdjęciu wersja bez pieczarek.
Nadesłał(a) Felodrema,
dnia: 2010-08-17 08:59:32.694
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.