puszka.pl - pysznie!

Makaronowa sałatka szpinakowa z fetą (w wersji hot lub cold)

Sycąca sałatka w najpiękniejszym kolorze świata!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

ok. 250-300 g makaronu (np. penne)
opakowanie mrożonego szpinaku
opakowanie sera feta (w wersji wege: tofu sałatkowe)
duża cebula
ok. 300 g pieczarek (opcjonalnie)
czosnek (ja obowiązkowo daję 3 duże ząbki)
sól
pieprz
inne przyprawy - np. oregano, bazylia, curry
2 łyżki masła/ oleju do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki. Dusić, aż będą miękkie (podlać co jakiś czas wodą). Dodać rozgnieciony/ rozdrobniony czosnek, szpinak, fetę pokrojoną w kostkę, przyprawić. Dodać masę szpinakową do makaronu, porządnie wymieszać. Sałatkę można podawać na ciepło lub zimno.

Wskazówki i uwagi:

Na zdjęciu wersja bez pieczarek.
Nadesłał(a) Felodrema, dnia: Aug 17, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: