puszka.pl - pysznie!

Makaron z sosem bakłażanowo-pomidorowym z rodzynkami i pinią


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

opakowanie makaronu
1 duży bakłażan
czerwona papryczka chilli
2 pomidory
1/2 szklanki rodzynek
4 łyżki orzeszków pinii
1/3 szklanki białego wina
1/2 szklanki świeżej bazylii
sól
pieprz
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

W dużej patelni rozgrzewam oliwę. Smażę pokrojonego w kostkę bakłażana, po kilku minutach solę, dodaję drobno posiekaną papryczkę chilli, chwilę smażę. Dodaję posiekane pomidory bez skóry, rodzynki i orzeszki. Wlewam wino i mieszam dopóki nie wyparuje. Dodaję ugotowany makaron i bazylię.

Wskazówki i uwagi:

Można użyć dowolnego makaronu - może być spaghetti, ja użyłam kokardek.
Nadesłał(a) kaka, dnia: Aug 12, 2010
Źródło/autor przepisu: www.kwestiasmaku.com

Twoje zapiski: