makaron szpinakowy
szpinak mrożony lub świeży
masło (do smażenia)
czosnek
cebula
jaja
sól
pieprz
jogurt naturalny
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Rozpuścić na patelni masło, dodać czosnek, cebulę oraz szpinak. Mieszać aby szpinak wolno dusił się lub, jeśli jest mrożony, delikatnie rozpuszczał się na patelni.
Po 10 minutach rozbić widelcem jaja i wlać delikatnie na patelnię. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać makaron, jogurt naturalny i całość lekko wymieszać. Nakryć potrawę pokrywką i dusić ok. 2 minut. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Tak przygotowany makaron nawet bez szpinaku będzie doskonałym posiłkiem dla całej rodziny, a także dla osób, które gustują w kuchni zdrowej i ekologicznej. Wystarczy że sam w sobie jest szpinakowy. Polecam szczególnie osobom zapracowanym, ale ceniącym sobie smaczne jedzenie. Rewelacja na kolację we dwoje przy lampce ziołowego białego wina ... hmmmm.
Nadesłał(a) Sabinka,
dnia: 2010-09-07 19:34:56.803
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.