Pomidory rocks! Z sosem czosnkowym i ostrym serem
		
			Bardzo proste i bardzo pyszne. Można podać na przekąskę lub zamiast sałatki. Pasują na przyjęcie w ogrodzie/ grilla itd. Kto spróbuje, ten już przez całą imprezę niespokojnie się koło nich kręci...^^
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			pomidory (wg. uznania)
starty żółty ser (ostry!)
ew. zielona sałata, zielona pietruszka do dekoracji
sos czosnkowy:
ok. 4 łyżki majonezu
ok. 4 łyżki śmietany lub ew. jogurtu naturalnego
kilka ząbków czosnku - wg. wytrzymałości i gustu ;) u mnie 3 ząbki
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Pomidory kroimy w ósemki, usuwamy stwardniałe części. Wykładamy na półmisek wyłożony zieloną sałatą.
Przyrządzenie sosu: mieszamy w równych proporcjach śmietanę z majonezem i wciskamy czosnek. Tym sosem hojnie traktujemy pomidorki. Na koniec posypujemy wszystko ostrym żółtym serem (też od serca) i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, żeby się dobrze przegryzło. Przed podaniem można ozdobić listkami pietruszki.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: