puszka.pl - pysznie!

Jajka nadziewane topionym serkiem z chili

To wspaniała przystawka na przyjęcia i inne uroczystości. Dzięki chilli są nieziemsko ostre i za to to je kochammm...


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

6 jajek
natka z pietruszki i papryka do dekoracji

nadzienie:
1 topiony serek śmietankowy lub inny
2 łyżki masła roślinnego
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
sól
pieprz
curry
ew. słodka papryka w proszku

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać, wystudzić, pokroić na połówki, wyjąć żółtka.

Żółtka przetrzeć przez sitko, utrzeć na jednolitą masę z serkiem i masłem. Czosnek rozetrzeć z solą, papryczkę drobno pokroić, dodać do masy, wymieszać, przyprawić do smaku z solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Masę włożyć do woreczka i wycisnąć do połówek jaj. Połówki jajek ułożyć na półmisku i udekorować natką i papryką.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś chce może podawać jajka z pieczywem.
Nadesłał(a) kathrine8, dnia: 2010-08-04 21:22:27.605
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: