nadzienie: 1 topiony serek śmietankowy lub inny
2 łyżki masła roślinnego
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
sól
pieprz
curry
ew. słodka papryka w proszku
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać, wystudzić, pokroić na połówki, wyjąć żółtka.
Żółtka przetrzeć przez sitko, utrzeć na jednolitą masę z serkiem i masłem. Czosnek rozetrzeć z solą, papryczkę drobno pokroić, dodać do masy, wymieszać, przyprawić do smaku z solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Masę włożyć do woreczka i wycisnąć do połówek jaj. Połówki jajek ułożyć na półmisku i udekorować natką i papryką.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli ktoś chce może podawać jajka z pieczywem.
Nadesłał(a) kathrine8,
dnia: 2010-08-04 21:22:27.605
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.